Teşvik ve Destekler Doğru Kullanılırsa İşsizlik Oranı Azalır

TEŞVİK VE DESTEKLER 

DOĞRU KULLANILIRSA 

İŞSİZLİK ORANI AZALIR

Yeni Asır / Haber 

Ekonomi – Tolga Tekin

Mali Müşavir ve Ekonomist Burak Oğuz, 2018 yılının Ekim ayında işsizlik rakamı yüzde 11,6 ile Mart 2017’den bu yana en yüksek seviyeye çıktığına dikkat çeken Oğuz, “İşsizlik Türkiye’nin öteden beri ekonomik sorunlarının başında geliyor…..

……………………………………………..

Mali Müşavir ve Ekonomist Burak Oğuz, hükümetin işsizlikle mücadelede Cumhuriyet tarihinin en büyük teşvik ve desteğini verdiğini belirterek, “Bunların doğru kullanılması halinde işsizlik oranı hızla azalacaktır” dedi. Hükümetin ciddi önlemler aldığını belirten Oğuz, “Başta KOSGEB olmak üzere devlet tarafından gerek ihracatı artırıcı gerekse istihdama yönelik ciddi destek ve teşvikler veriliyor. Ancak bu destek ve teşviklerden faydalanacak olanların parayı doğru yerde kullanmaları önemli. Ayrıca ihtiyaçları yoksa, ihtiyacı olan birinin hakkını almamaları tavsiyesinde bulunuyorum” diye konuştu.

Sadece KOOSGEB Değil, Ekonomi Bakanlığı, TÜBİTAK, Maliye Ve Haizine Bakanlığı gibi teşviklerinde varlığını hatırlatan Oğuz, “bu destekler istihdam yaratma konusunda son derece önemli” şeklinde konuştu.

2018 yılının Ekim ayında işsizlik rakamı yüzde 11,6 ile Mart 2017’den bu yana en yüksek seviyeye çıktığına dikkat çeken Oğuz, “İşsizlik Türkiye’nin öteden beri ekonomik sorunlarının başında geliyor. İçinde bulunduğumuz süreçte hükümetin bununla ilgili ciddi önlemler aldığını görüyoruz. Geçtiğimiz yıl yaklaşık piyasaya 250 milyar lira fon sağlandı. Bu verilen paralar destek ve istihdam açısından önemli” ifadelerini kullandı.